Faszerowane papryki

Składniki:

  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • cebula 1 szt.
  • mięso mielone z piersi indyka 400 g
  • ryż brązowy 100 g
  • jajko
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • kolorowe papryki

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Ryż podgotuj (połowa czasu podanego na opakowaniu) i wystudź.

Mięso mielone wymieszaj z chłodnym ryżem, cebulką, natką pietruszki, przyprawami oraz jajkiem.

Odkrój górę z papryk, oczyść je z pestek i umyj. Nadziewaj przygotowanym farszem i układaj w żaroodpornym naczyniu. Na dno naczynia wlej odrobinę wody.

Papryki zapiekaj ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. pod przykryciem.

Podawaj jako samodzielne danie.

Smacznego 🙂

Udostępnij:

Więcej postów:

Skontaktuj się z nami