Składniki:
- olej rzepakowy
 - cebula
 - mielone mięso z indyka
 - czosnek
 - czerwona fasola konserwowa
 - kukurydza konserwowa
 - krojone pomidory w puszce
 - ryż brązowy/ basmati/ parboiled
 - sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, suszone pomidory z czosnkiem (przyprawa), chilli
 
Przygotowanie:
Ryż ugotuj.
Na oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso mielone, duś chwilę razem. Dopraw mięso pieprzem, solą, papryką i pozostałymi przyprawami. Następnie dodaj posiekany czosnek, krojone pomidory i odsączone kukurydzę i fasolę.
Duś razem do momentu ugotowania się ryżu. Dopraw ostatecznie. Podawaj z ryżem i lekką sałatką.
Smacznego 🙂
TIP: Ostrość potrawy dopasuj do siebie indywidualnie – jeśli nie lubisz pikantnych dań lub masz problemy z żołądkiem – pomiń dodatek chilli.
TIP 2: Możesz również przyrządzić Chilli sin carne – bez dodatku mięsa. Dodaj wtedy czerwoną soczewicę lub pokruszone tofu.
													
													


