Składniki:
- sałata rzymska
- polędwiczki z kurczaka
- olej rzepakowy
- pomidory koktajlowe
- cebula czerwona
- pieczywo żytnie
- parmezan
- jogurt naturalny 50g
- czosnek 1/2 ząbka
- musztarda 5g
- sok z cytryny 1 łyżeczka
- parmezan
Przygotowanie:
Mięso zamarynuj w oleju i ulubionych przyprawach. Przyrządź na grillu lub patelni grillowej.
Z pieczywa przyrządź tosty i pokrój je w kostkę.
Przygotuj sos: wymieszaj jogurt, musztardę, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, odrobinę soli i pieprzu.
Sałatę porwij na kawałki, wymieszaj z sosem i ułóż na talerzu. Poukładaj przekrojone na połowę pomidorki, krążki cebuli, grillowane polędwiczki z kurczaka i grzanki. Oprósz parmezanem. Smacznego 🙂