Quesadilla z wędliną i warzywami

Sprawdzone szybkie danie zarówno na obiad, jak i kolację

Składniki:

  • tortilla
  • ser żółty mierzwiony lub mozzarella
  • wędlina drobiowa
  • szpinak/ rukola
  • pomidor
  • czerwona cebula
  • papryka, kiszony ogórek, kukurydza (opcjonalnie)
rbsh

Przygotowanie:

Placek tortilli posmaruj ulubionym sosem, przecierem pomidorowym lub pesto. Na jednej połowie ułóż plastry sera, wędlinę, szpinak, plastry pomidora, cebulę i ewentualnie inne wybrane przez Ciebie dodatki. Na górze ułóż drugą warstwę sera.

Złóż na połowę i opiecz na grillu kontaktowym lub na suchej patelni (dociskając talerzem).

Podaj z pokrojoną papryką/ kiszonym ogórkiem lub lekką sałatką.

Smacznego 🙂

TIP: Używając sera mierzwionego zmniejszasz ilość żółtego sera, sprawiając iż w ograniczeniu możesz go spożywać na diecie.

Przygotowując quesadillę ogranicza Cię jedynie wyobraźnia… użyj takich dodatków jakie lubisz 😉

Udostępnij:

Więcej postów:

Skontaktuj się z nami