Składniki:
- tortilla
- ser żółty mierzwiony lub mozzarella
- wędlina drobiowa
- szpinak/ rukola
- pomidor
- czerwona cebula
- papryka, kiszony ogórek, kukurydza (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Placek tortilli posmaruj ulubionym sosem, przecierem pomidorowym lub pesto. Na jednej połowie ułóż plastry sera, wędlinę, szpinak, plastry pomidora, cebulę i ewentualnie inne wybrane przez Ciebie dodatki. Na górze ułóż drugą warstwę sera.
Złóż na połowę i opiecz na grillu kontaktowym lub na suchej patelni (dociskając talerzem).
Podaj z pokrojoną papryką/ kiszonym ogórkiem lub lekką sałatką.
Smacznego 🙂
TIP: Używając sera mierzwionego zmniejszasz ilość żółtego sera, sprawiając iż w ograniczeniu możesz go spożywać na diecie.
Przygotowując quesadillę ogranicza Cię jedynie wyobraźnia… użyj takich dodatków jakie lubisz 😉