Spaghetti Bolognese (wersja Fit)

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 250 g mielonego mięsa z indyka
  • puszka krojonych pomidorów
  • sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, suszone pomidory z czosnkiem (przyprawa)
  • pełnoziarnisty makaron spaghetti

Przygotowanie:

Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mielone mięso. Podsmaż chwilę wraz z posiekanym czosnkiem oraz przyprawami.

Dodaj pomidory krojone z puszki, duś sos aż do połączenia smaków.

Podawaj z ugotowanym makaronem oraz parmezanem.

Możesz również pokusić się o dodatek potartej marchwi i/lub selera. Warzywa podsmaż wraz z cebulą.

Smacznego 🙂

Udostępnij:

Więcej postów:

Skontaktuj się z nami