SKŁADNIKI:
- 200g herbatników pełnoziarnistych
 - 100g masła
 - 150g jogurtu naturalnego
 - 1000g twarogu chudego 0%
 - 4 jajka rozm. M
 - 120g erytrolu
 - 50g mąki ziemniaczanej
 - 40g budyniu waniliowego (proszek)
 - 30g soku z cytryny
 - 1 łyżeczka skórki cytrynowej
 - 20 g gorzkiego kakao
 - 100g wiśni mrożonych
 

PRZYGOTOWANIE:
Masło rozpuść i wymieszaj z pokruszonymi herbatnikami oraz 50g jogurtu nat. lub mleka. Masą wyłóż tortownicę.
Serek wymieszaj z jajkami, proszkiem budyniowym, erytrolem, mąką  ziemniaczaną (40g) i pozostałym jogurtem (100g). Podziel masę na dwie części.
Jedną wymieszaj z kakao, a drugą z sokiem i skórką cytrynową oraz resztą mąki ziemniaczanej (10g). 
Masy wlewaj naprzemiennie na środek formy. Na wierzchu poukładaj mrożone wiśnie.
Sernik piecz 45-55 min. w 180 st. C. Wystudź w uchylonym
Smacznego 🙂
WSKAZÓWKA:
Na dno piekarnika wstaw blaszkę wypełnioną wodą. Dzięki pieczeniu w parze wodnej sernik będzie bardziej kremowy (nie wyschnie), a ewentualny tłuszcz, który będzie wyciekał w trakcie pieczenia nie ubrudzi Ci piekarnika 🙂

Wartości odżywcze (1/16 porcji – 125 g):
200 kcal, białko: 9,9 g, tłuszcze: 8,5 g, węglowodany: 28 g.
													
													


