Składniki:
- 200 g pokruszonych herbatników kakaowych
 - 80 g masła
 - 50 g mleka
 - 1 kg serka homogenizowanego 0%
 - 3 jajka
 - budyń waniliowy w proszku
 - ziarna z 1 laski wanilii
 - 100 g erytrolu
 - 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
 - 60 g jogurtu naturalnego
 - brzoskwinie w lekkim syropie lub mrożone owoce jagodowe/ wiśnie…
 
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzej do temp. 190 st. C (góra-dół). Na dolnej szynie piekarnika umieść blachę napełnioną wodą.
Spód tortownicy (24-26 cm) wyłóż papierem do pieczenia.
Pokruszone herbatniki wymieszaj z rozpuszczonym masłem i mlekiem. Masą wyłóż spód okrągłej formy.
Składniki na masę zmiksuj, możesz dodać sok z cytryny, a stopień słodkości i ilość erytrolu dostosować wg własnego smaku.
Na ciasteczkowy spód wyłóż owoce, całość zalej masą serową. Wstaw do nagrzanego piekarnika, na ruszcie umieszczonym nad blaszką z wodą.
Piecz ok 50-60 min (zależnie od piekarnika), następnie wystudź w uchylonym piekarniku. Po wystygnięciu udekoruj i podziel na porcje.
Smacznego 🙂

WSKAZÓWKI:
- Przygotowanie sernika w parze wodnej, spowoduje iż ciasto nie obeschnie i będzie niesamowicie kremowe.
 - Dodatkowym atutem jest to, że ewentualnie wytopione masło z ciasta nie ubrudzi Ci piekarnika 😉
 - Personalizuj swój sernik dzięki użytym dodatkom (różnorodne owoce, sok z cytryny, wanilia, kakao..)
 
													
													


