Bananowe placuszki śniadaniowe

Składniki:

  • banan
  • jajko
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • dodatki: jogurt naturalny, ulubione owoce

Jak przyrządzić:

Banana rozgnieć widelcem. Wbij jajko, dodaj mąkę – wymieszaj całość na jednolitą masę.

Rozgrzej patelnię nasmarowaną olejem roślinnym. Łyżką kładź placuszki i smaż na małym ogniu z dwóch stron. Z podanych proporcji przyrządzisz 6 placuszków.

Podawaj z dodatkiem jogurtu naturalnego i ulubionymi owocami.

Smacznego 😉

Wartość odżywcza:

Bez dodatków: 309 kcal, białka: 10,5 g, tłuszcze: 11,8 g, węglowodany: 43,2 g.

Udostępnij:

Więcej postów:

Skontaktuj się z nami